Rekryteringstjänst vinnare i Verksamt.se Data Challenge

En ny rekryteringstjänst för små och medelstora företag är vinnare i Verksamt.se Data Challenge. Priset delades ut på tisdagen av Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf.

Finalister och vinnare i Verksamt.se Data Challenge 2019

Nils Carlberg, grundare av Triglyf AB, vann Verksamt.se Data Challenge 2019

 

En AI-baserad lösning som med hjälp av öppna data stöttar små och medelstora företag genom hela rekryteringsprocessen. Det är vinnaren i Tillväxtverkets och Bolagsverkets innovationstävling Verksamt.se Data Challenge. Lösningen har utvecklats av Triglyf AB med hjälp av öppna offentliga data från olika myndigheter.

Hur skulle offentliga data kunna användas för att bygga nya smarta lösningar som gör det enklare att starta och driva företag samt möter företagens behov av att hitta kompetens och finansiering? Det var utmaningen när Verksamt.se Data Challenge startade i januari.

Omkring 100 intresseanmälningar och drygt 20 tävlingsbidrag kom in från företag och privatpersoner som ville vara med. I dag, 4 juni, hölls finalen på Tillväxtverkets kontor i Stockholm och vinnaren korades.

Här är juryns motivering:

“Triglyfs bidrag möjliggör en anställningsprocess som är effektiv, innovativ och smart. Genom att kombinera tjänster och data från ett flertal öppna datakällor från till exempel Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så matchar lösningen tävlingens utmaning väl: “Hjälp företagare att växa snabbare med hjälp av öppna data”. Högre sysselsättningsgrad och förbättrad lönsamhet är tydliga potentiella effekter. Triglyf har demonstrerat ett starkt och förtroendeingivande team och visualiserat en tekniskt genomförbar lösning.”

– Jag är otroligt glad och väldigt hedrad att vara ett av många bidrag som blev utvalt av en mycket kompetent jury. Jag har ett personligt engagemang i öppna datakällor och kvalitet på data och tyckte tävlingen var ett bra tillfälle att se hur långt jag skulle kunna komma med den data som öppnades upp, säger Nils Carlberg, grundare av Triglyf AB.

Förutom äran får vinnaren en check på 250 000 kronor från Tillväxtverket.

– Vi har fått in superintressanta idéer i tävlingen och är väldigt glada över det stora intresset att förenkla för små och medelstora företag. Vi tror mycket på den här typen av samarbete mellan offentliga och privata aktörer, inte minst för att vi ska kunna möta de utmaningar vi står inför och de förväntningar som finns på oss, säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf.

I finalen deltog även Hippoly AB, JobBuddy AB, Lapidus Interactive, Lush Life Consulting AB samt Qoorp.

För mer information om Verksamt.se Data Challenge, kontakta:

Angela Yong tävlingsansvarig Verksamt.se Data Challenge
angela.yong@tillvaxtverket.se

Gunilla Andersson uppdragsledare Verksamt Data Challenge
gunilla.andersson@tillvaxtverket.se